Lees meer over de Morgana® telers

Roger Wouters

Reijmerstok

 

Het teeltbedrijf van Roger en Joyce Wouters ligt in het Limburgse Reijmerstok. Hun bedrijf ligt boven op een heuvel en kijkt uit over het glooiende Mergelland. Dit gebied staat van oudsher bekend om de teelt van smaakvolle appels. Roger en Joyce telen Morgana® sinds 2018. “Wij vinden de smaak erg goed: fris en knapperig. Daarnaast is het een goede, harde appel. Dat zorgt ervoor dat de appel goed te bewaren is waardoor deze ook in het voorjaar nog lekker vers is. Bovendien groeien de appels goed. Daarom maakten wij de keuze om Morgana® te telen.”

 

Fons Pompers

Mheer

 

Fons Pompers teelt zijn Morgana® appels in het Zuid-Limburgse Mheer. Het perceel is gelegen bij een prachtige oude boerderij in het glooiende heuvellandschap. Een deel van zijn bomen staat onder hagelnetten die de appels beschermen tegeneen hagelbui. “Wij hebben Morgana® nog niet zo heel lang geleden in 2020 geplant. De appel ziet er smakelijk uit en is erg hard. Daarnaast heeft de appel een heerlijke smaak; zoet en sappig. De teelt gaat bij ons heel goed. Wij snoeien op de speciale Matha-wijze, waardoor de appels heel goed kleuren. Door deze manier van snoeien, krijgen de vruchten in de hele boom veel licht, met mooie rode appels als resultaat.”

 

Johan en Quincy van der Pluijm

Dussen

 

Johan van der Pluijm en zijn zoon Quincy telen samen appels op hun bedrijf ‘Van der Pluijm Fruithoeve’ in de polders van het Brabantse Dussen. Sinds 2019 telen ze Morgana®. “De keuze hebben we voornamelijk gemaakt op de smaak. Wij vinden dat Morgana® een heerlijke smaak heeft! Daarnaast is de appel zeer hard, wat ervoor zorgt dat je de appel goed kan bewaren. Maar vooral de smaak heeft bij ons de doorslag gegeven! Wij snoeien de bomen op de speciale Matha-wijze. Hierdoor hangen er veel heerlijke appels aan de boom.”