Het sappigste Morgana® nieuws!

Morgana® appel nu bij Dirk en DEKA

Vanaf begin december 2020 ligt de nieuwe Morgana® appel bij Dirk en DEKA in het fruitassortiment. Deze aantrekkelijke appel, door de overwegend helrode schil met groengele schakeringen, onderscheidt zich met name door haar zoete en aromatische smaak. Nederlandse appeltelers zijn de afgelopen twee jaar bezig geweest met de productie van dit conceptras, waarvan Fruitveiling Zuid-Limburg licentiehouder is.
De internationale vercommercialisering wordt gecoördineerd door de Morgana® Apple Group – MAG. Dit is een Europese samenwerking tussen Fruitveiling Zuid Limburg en diverse internationale licentiehouders.

Morgana® brengt je terug naar de oorsprong, zoals een appel echt bedoeld is. Proef de essentie!

Bezoek Morgana® op dé appeldag op 27 juni bij fruitbedrijf Verstegen in Opijnen

Morgana® aanwezig op Dé Appeldag

Margraten, 18 juni 2019 –  Morgana® is een nieuwe appelsoort in Nederland, welke ook in België, Duitsland en Italië wordt geteeld. In Nederland verloopt de afzet via Fruitveiling Zuid-Limburg uit Margraten. Op 27 juni tijdens Dé Appeldag zijn zij aanwezig om de Morgana te tonen.


‘Tasting’ op Dé Appeldag

Dé Appeldag 2019 is een initiatief van NFO kring Midden Nederland en Delphy. Het is een studiedag rondom de teelt van de appel. Interessant voor appeltelers om op een praktische en bedrijfsgerichte manier kennis, informatie, innovaties en onderlinge contacten op te doen. “Op een dag als deze mag de aandacht voor de Morgana® appel niet ontbreken”, aldus Gerard Kievit, productmanager clubrassen & Fruitteelt adviseur bij Fruitveiling Zuid-Limburg. Gerard is eerder betrokken geweest bij de oprichting van Dé Appeldag. “Kom zelf kijken en zeker proeven, want dat zegt zoveel meer dan dat wij erover vertellen”, aldus Gerard.

Fruitveiling Zuid Limburg tekent sponsorcontract Proeftuin PPO

Fruitveiling Zuid-Limburg sponsort Proeftuin PPO

Randwijk, 8 mei 2019 –  Tussen de bloeiende bomen van de Morgana® appel overhandigen Gerard Kievit en Ruud Lenssen een sponsorbord van Fruitveiling Zuid Limburg aan Jan Peters van Proeftuin Randwijk. Daarmee is de fruitveiling uit Margraten officieel sponsor van de Proeftuin van PPO.

 

Sponsorcontract

Middels dit sponsorcontract ondersteunt de fruitveiling officieel de initiatieven van PPO en vormen een gezamenlijke kracht in de demotuin. Proeftuin Randwijk biedt fruittelers een mix van fundamenteel en praktijkgericht onderzoek. Hier staan testbomen van verschillende fruitsoorten, waar onder andere met diverse snoeisystemen wordt getest. Een van de testbomen is van het nieuwe conceptras Morgana®, allen onder hagelnetten geplaatst.

Morgana® gaat de Nederlandse markt veroveren!

David van de Graaf, Delphy, vertelt over Morgana® 

Margraten, 3 oktober 2018 – Het appelras Morgana gaat de Nederlandse markt veroveren, dat verwacht adviseur David van de Graaf van Delphy. Het is een zoete harde appel met een late productie. In Zuid-Limburg staat de appel al op wat grotere schaal aangeplant, maar komende jaren moet de appel verder Nederland in komen.